Sajtóközlemény

Megvalósult a „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségfejlesztés a Nyíregyháza helyi Közösség Helyi Közösségi Stratégiájához kapcsolódva" pályázat.

Megvalósult a „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségfejlesztés a Nyíregyháza helyi Közösség Helyi Közösségi Stratégiájához kapcsolódva" pályázat

Befejeződött a Nyíregyházi Helyi Közösség (HACS) által megvalósított Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségfejlesztés a Nyíregyházi Helyi Közösség Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiájához kapcsolódva című pályázat.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, összességében 79.75 millió forint összegben.

A támogatás vissza nem térítendő.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-7.1.1-16 kódszámú, Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztés stratégiához kapcsolódva című felhívás keretében TOP-7.1.1-16-2016-00067 azonosítószámú, Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségfejlesztés a Nyíregyházi Helyi Közösség Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiájához kapcsolódva című pályázatot valósított meg. A Nyíregyházi Helyi Közösség azzal a céllal alakult meg, hogy átfogó városi fejlesztéseket valósítson meg a helyi közösségek városi közéletbe történő aktív bevonása, a helyi társadalmak megújítása és a közösségi alapú gazdaság fejlesztése érdekében. A célokhoz kapcsolódó fejlesztések alapja egy Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia, amelyet széleskörű partnerség keretében dolgozott ki a Nyíregyházi Helyi Közösség annak érdekében, hogy a helyi társadalom igényei a stratégiába minél nagyobb mértékben beépülhessenek. A HACS a célok elérését szolgáló 4 beavatkozási területet (M1-M4), illetve az első beavatkozási területen belül 1 kulcsprojektet határozott meg. A beavatkozásokat helyi pályázati felhívások keretében lehetett megvalósítani, amit teljes egészében a HACS állított össze és hirdetett meg, majd azokat értékelte, és a megvalósítást is figyelemmel kísérte. A felhívásokra kizárólag helyi civil szervezetek/intézmények/vállalkozások pályázhattak. A felhívásokra összesen 209 pályázat érkezett be, melyből 100 pályázat került támogatásra, emellett 37 pályázat tartaléklistán szerepelt.

Az európai uniós támogatás keretében összesen 94 pályázat került ténylegesen megvalósításra, összesen 655,72 millió forint összegben.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.